Sportograf
Started By robek18, maj 04 2009 22:04
30 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 04 maj 2009 - 22:04
Witam, czy ktoś zamawiał już u nich zdjęcia, ja zamówiłem i zapłacilem 28.04.2009, przelew mieli na drugi dzień, do dziś w statusie mam "nie zaresjestrowano platności, na maile nie odpisują, zero odzewu. I gdzie ten profesjonalizm i ta szybkość ? Szybkość to może jest ale w ich sprzęcie 10kl/sek ale nie w realizacji zamówień . . .
Rowery
Napisano 05 maj 2009 - 11:41
Wystarczyło zadzwonić, odezwał się Pan, który mówił po polsku i po 15 minutach linki do zdjęć już były.... Także, mają chyba mały bałagan u siebie w zakresie księgowania wpłat. No ale fotki już są, także zwracam po części honor.
Napisano 05 maj 2009 - 22:52
Może niefotogeniczny byłeś czy coś
Schwefel photoblog
"Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
"Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
Rowery
Napisano 07 maj 2009 - 20:37
Ja zamówiłem 29 kwietnia. Download-link dostałem 5 maja. Chyba nie tak źle
Napisano 07 maj 2009 - 22:49
u mnie bylo szybko
Napisano 03 czerwiec 2009 - 11:45
A kto mi powie co to jest Foto Flat, bo cena około 4-7 zł. Czym to się różni od pojedynczego normalnego zdjęcia?
Napisano 04 czerwiec 2009 - 16:24
Płacisz 44 pln w które masz wliczone wszystkie swoje zdjęcia + możesz sobie dobrać gratisowe zdjęcia ze startu itp. Jeśli masz dużo zdjęć to się o wiele bardziej opłaca.
Pytanie: na jakie dane wysyłaliście kasę? Chciałbym zapłacić przelewem ale mój bank (bz wbk) wymaga aby podać równierz adres ulicy oraz miasto i kod pocztowy odbiorcy, sportograf podaje natomiast tylko numer konta i nazwę firmy.
Pytanie: na jakie dane wysyłaliście kasę? Chciałbym zapłacić przelewem ale mój bank (bz wbk) wymaga aby podać równierz adres ulicy oraz miasto i kod pocztowy odbiorcy, sportograf podaje natomiast tylko numer konta i nazwę firmy.
Napisano 07 czerwiec 2009 - 14:40
Jak to jest z prawami autorskimi. Jeśli kupiłem zdjęcia na sportograf to czy mogę je potem wykorzystywać w dowolny sposób (np wrzucając na forum)?
Jeśli domawiam zdjęcia do foto flat to piszą że muszą je zweryfikować. Co to znaczy? Sprawdzają czy się na nich znajduję? Jeśli nie to czy czekają mnie jakieś konsekwencje? Na zdjęciach ze startu trudno określić jest po miniaturce czy faktycznie załapałem się na zdjęcie.
Jeśli domawiam zdjęcia do foto flat to piszą że muszą je zweryfikować. Co to znaczy? Sprawdzają czy się na nich znajduję? Jeśli nie to czy czekają mnie jakieś konsekwencje? Na zdjęciach ze startu trudno określić jest po miniaturce czy faktycznie załapałem się na zdjęcie.
Napisano 07 czerwiec 2009 - 18:59
Użytkownik wastedqba dnia 7.06.2009, 15:40 napisał
Jak to jest z prawami autorskimi. Jeśli kupiłem zdjęcia na sportograf to czy mogę je potem wykorzystywać w dowolny sposób (np wrzucając na forum)?
Co do pierwszej części pytania, w FAQ piszą, że można wykorzystywać zdjęcia do celów prywatnych, w innym wypadku należy zapytać ich o zgodę, czyli ewentualna opłata może zależeć od konkretnego celu wykorzystania tych zdjęć.
Tutaj źródło:
http://www.sportogra...l/faq#antwort17
Więcej nie wiem, i chętnie poznam odpowiedź. Sam dopiero pierwszy raz będę korzystał z ich usług po dzisiejszej Skandii.
Napisano 07 czerwiec 2009 - 22:19
O faktycznie. Jakoś wcześniej otwierało mi się to tylko po niemiecku i nie rozumiałem co tam jest napisane.
Maila lepiej napisać im po angielsku czy po polsku?
Maila lepiej napisać im po angielsku czy po polsku?
Napisano 09 czerwiec 2009 - 09:22
zamawiałem u nich kilkanascie razy, pzry płatnosci kartą link do zdjec jest bardzo szybko udostepniany.
Napisano 09 czerwiec 2009 - 10:44
Witam,
Czy konto udostępnione do przelewu jest "polskie" czy "zagraniczne" - chodzi mi o orientację co do wysokości prowizji za taki przelew?
Pozdrawiam
Czy konto udostępnione do przelewu jest "polskie" czy "zagraniczne" - chodzi mi o orientację co do wysokości prowizji za taki przelew?
Pozdrawiam
Napisano 09 czerwiec 2009 - 14:14
Po dodaniu zdjęć linki przyszły po około 24 godz. Jestem na około 20 zdjęciach ale zamówiłem dodatkowo ogólne ze startu plus chyba gratis całą impresję. Zobaczymy co odpowiedzą na maila o umieszczaniu zdjęć. Na razie jestem zadowolony.

Temat jest zamknięty

Rower