Kosztuje on 199 zł więc wcale nie tak dużo ;-) . Wentylacje zapewnia 20 otworów wentylacyjnych w tym również otwory na tylnej ściance kasku czego nie uświadczymy w jego najgroźniejszym konkurencie - MET'cie A - Tomo. Katalogowo kask waży 284 g lub 260 g bez daszka. Wykonanie w porównaniu z wyżej wymienionym MET'em jest dużo lepsze - skorupa jest równo podocinana i nie ma drobnych kawałków styropianu w postaci kulek i grudek. Kask posiada system dopasowania Acu Loc czyli bardzo podobny do tego zastosowanego w Mecie. W innych kaskach w tej cenie możemy spotkać regulację za pomocą kółeczka zamiast pasków ale są to albo bardziej "egzotyczne firmy" albo kaski po przecenach. Kask jest w rozmiarze 54-61 i leży świetnie na mojej 55-centymetrowej głowie - czuję się w nim jak w czapce. Kask jak większość kasków w tej kategorii cenowej jest wykonany w technologii IN-MOLD. Daszek kasku jest przemyślanie montowany - na tak jakby zatrzaskach ;-) - nie ma szans żeby w jakiś sposób daszek się sam odczepił. Podczas pierwszej 26 kilometrowej jazdy byłem lekko przeziębiony ale mimo tego nie miałem spoconej głowy. Dużą zaletą jest siatka ochronna w przednich trzech otworach chroniąca nas przed owadami. Na kask udzielana jest roczna gwarancja i bezterminowy program wymiany kasków na nowy model (taki sam lub gdy nie będzie tego kasku w sprzedaży - droższy) za pół ceny. Za niewygórowaną (jak dla kogo) cenę otrzymujemy bardzo dobry kask dla nie mających ogromnego budżetu. Według mnie jest to najlepszy kask w tej cenie. Przed zakupem mierzyłem wiele kasków a testy odbywały się przed sklepowym wentylatorem, który pozwolił mi dokonać dobrego wyboru - w Giro Indicator najbardziej wiało :wink: Na razie tyle - więcej po dłuższym czasie naskrobię.
Tu możecie obejrzeć ten kask :arrow: LINK