Forum rowerowe

• Jesteśmyna

[telefony] Wasze komóreczki

445 odpowiedzi w tym temacie

#1 bikergonia

Master

• Mod Team
  • Reputacja: 7
  • 2095 postów
  • Imię:Gonia

Napisano 02 styczeń 2009 - 11:35

Kontynuacja tematu
Zapraszam do dyskusji

Archiwalna cz.1:
http://www.forumrowerowe.org/index.php?sho...&start=1220
GTRider's

Dołączona grafika
Dołączona grafika

Rowery

• admin

#2 afly

Stary wyjadacz

• Użytkownik
  • Reputacja: 117
  • 3078 postów
  • Imię:Sebastian
Garaż Rower

Napisano 02 styczeń 2009 - 13:11

Nie polecam SE C702, myślałem aby go wybrać ale jednak skloniłem sie ku Samsungowi GT-S7330, czy żaluje wyboru to zależy.
Dla mnie głownymi wadami w SE C702 było: szybka scieralnosc obudowy, łatwo rysujący sie wyświetlacz, niemiłe w dotyku klawisze (łatwo palce sie ślizgaly) i wejście na słuchawki oraz ładowarke (przy czestym używaniu tych elemtów dochodzi do wytarcia i często ładowarka lub sluchawki same wyskakują z telefonu ;/), natomiast w Samsungu głownym minusem jest to że nie możesz odebrać pliku większego nic pamiec dostepna telefonu!!!. GPS działa fatalnie w SE (Play opłaca go nam przez 1 rok, Era chyba na 6miesiecy), długo schodzi jemu z odświeżaniem mapy, a kiedy zjedziesz z trasy bardzo długo liczy alternatywną trasę, praca na GPS`ie tego telefonu to około 6h-9h, jeżeli miałby służyc do przejażdzek rowerowych to jak najbardziej :huh:

#3 Pixon

Stary wyjadacz

• Mod Team
  • Reputacja: 75
  • 4465 postów
  • Imię:Łukasz
Garaż Rower

Napisano 06 styczeń 2009 - 13:20

Może jeszcze jakaś opinia na temat SE C702 ? W styczniowo-lutowym numerze magazynu rowerowego pisali, że to jak najbardziej telefon dla rowerzysty. :)
Tempo!! I tak cały tydzień życie idzie jak na spidzie

Kolarstwo to jedna z najtrudniejszych dyscyplin sportu. Nawet najgorszy kolarz jest wciąż wybitnym sportowcem...

...Nadjeżdzają znienacka. Zawsze cicho, zawsze szybko. Atakują człowieka przyzwyczajonego do zwracania uwagi na odgłsy jezdni. Budzą popłoch, bo dokąd uciekać z ... chodnika. Rowerzyści

Dołączona grafika

#4 Rafał87

Pro

• Użytkownik
  • Reputacja: 0
  • 180 postów
  • Imię:Rafał

Napisano 11 styczeń 2009 - 23:34

brak symbiana mocno ogranicza dostęp do map, te standardowe są chyba na pół roku i pewnie kiepskie no a pod jave to tylko pozostaje trekbuddy.

#5 Selvan82

Maniak

• Użytkownik
  • Reputacja: 1
  • 539 postów

Napisano 23 styczeń 2009 - 21:58

Ja standardowo po doświadczeniach z wieloma markami - znowu zostałem przy Nokii :thanks: Od grudnia użytkuję Nokię 6650 - jak dla mnie idealny telefon. Symbian, GPS, MP3, radio, bluetooth, 1GB karta, spory wyświetlacz i bateria trzyma ok. 7 dni - jak dla mnie rewelacja. Ludzie narzekają na ciche dzwonki - mi to nie przeszkadza bo dla mnie telefon nie ma być rozgłośnią radiową - jest ok. To mój pierwszy telefon na klapkę i zdecydowanie przypadł mi do gustu.
<<CROSS - Bike Team>>
Dołączona grafika

Rowery

• admin

#6 afly

Stary wyjadacz

• Użytkownik
  • 3078 postów
Garaż Rower

Napisano 24 styczeń 2009 - 22:46

Ja po moich poprzednich doswiadczeniach z Nokia 6288 i N73 narazie odszedłem od tej marki, co 2 miesiace którys z tych telefonów w serwisie :icon_mrgreen:, w SE zbyt szybko wyciera mi sie wejscie na słuchawki i na ładowarkę co powoduje ze wyskakują, a w Samsungach słaba bateria i brak możliwości zapisu plikó sciaganych poprzez bluethoo odrazu na karcie pamieci!!! Co powoduje iż maksymalny pobierany plik nie moze byc wiekszy od pamieci dostępnej telefonu, w motorolach razi mnie menu (nie wiem dlaczego ale nie miło mi sie na nie patrzy), w sumie to do kazdej marki mam jakies "ale", ale na nokii ostatnio sie bardzo zawiodłem...

#7 Arkadius88

Stały bywalec

• Użytkownik
  • 874 postów

Napisano 24 styczeń 2009 - 23:11

Co się działo z N73?

#8 afly

Stary wyjadacz

• Użytkownik
  • 3078 postów
Garaż Rower

Napisano 25 styczeń 2009 - 08:33

W sumie to się dalej dzieje, nie zawsze telefon znajduje słuchwaki oraz połaczenie z komputerem poprzez USB, zawiesza sie na zasięgu 3G (UMTS), co powoduje że działa dobrze tylko na GSM, oraz po kazdej wizycie jest strojona przednia kamera do wideo-rozmów, jednak po 2 tygodniach pojawiają sie pasy, telefon juz 4 razy w serwisie, za kazdym razem cos wymieniają jednak dalej są problemy (raz telefon odesłany bez stwierdzenia usterki, a jednak po odebraniu dalej istniała)

#9 Dawwwid

Amator

• Użytkownik
  • Reputacja: 1
  • 80 postów
  • Imię:No chyba wiadomo :)
Garaż Rower

Napisano 25 styczeń 2009 - 18:03

Też miałem kiedyś 6288 i N73ME i miałem te same problemy, z słuchawkami i z USB, podejrzewam, że konstrukcja wtyczki jest trochę nie przemyślanie zaprojektowana i po pewnym czasie się wyrabia, bo jak się poruszało trochę kabelkiem to w końcu łapało 'sygnał' :)

#10 boris

Świeżak

• Nowy użytkownik
  • 5 postów

Napisano 02 luty 2009 - 16:48

Ja jestem wierny Nokii, tylko modele się zmieniają!

#11 siwyex

Master

• Użytkownik
  • Reputacja: 3
  • 2145 postów

Napisano 02 luty 2009 - 19:19

A ja się przerzuciłem na apple :) Wysłużona N95 znalazła wreszcie następce którym jest iPhone:) Używam jakiś tydzień i jestem bardzo zadowolony:)

#12 Cybuch

Maniak

• Użytkownik
  • 301 postów

Napisano 19 luty 2009 - 13:03

ostatni mój telefonik to motorola rokr e8, poszła na allegro niedawno i teraz czekam na myphone 8830, podobno są dobre ale to się okaże :D
(na imprezkę, do znajomych lub gdziekolwiek [trójmiasto i okolice]...potrzebujesz kierowcy? Dzwoń - 693384792)

#13 Darth

Pro

• Użytkownik
  • 165 postów
  • Imię:Przemek

Napisano 19 luty 2009 - 20:24

Mam Nokie 6120 Classic :P

#14 courier

Świeżak

• Nowy użytkownik
  • 14 postów
  • Imię:Adam

Napisano 21 luty 2009 - 12:52

Mam nokie 1111, najlepszy telefon dla buildera!!

#15 kylos91

Amator

• Użytkownik
  • 76 postów
  • Imię:Krzysiek

Napisano 24 luty 2009 - 16:23

Jestem dumnym posiadaczem Nokii 6120 Classic. Jak dla mnie bomba ;D ekranik mógłby być nieco większy i bateria 900 mAh co najmniej ;P
Przebieg 2007: 2600km
Przebieg 2008: 3000km
MaxV: 56,3 km/h
Dołączona grafika

#16 arroyo

Stały bywalec

• Użytkownik
  • Reputacja: 27
  • 1165 postów
  • Imię:Rafał

Napisano 24 luty 2009 - 17:11

U mnie gości SE W810i. Komórka zaliczyła masę wypadków, upadków, uderzeń, obić i wciąż działa bez zarzutu, jest wytrzymała niczym stare klockowate nokie :P
Dołączona grafika

#17 Lookas 46

The Doctor

• Admin
  • Reputacja: 118
  • 7898 postów
Garaż Rower

Napisano 24 luty 2009 - 21:03

Tym razem MDA Compact IV, działa bez problemów :D
"Tylko bogatych stać na kupowanie tandety, bo mogą ją kupować w nieskończoność;

Ja jestem biedny, żeby kupować tanio." John Davison Rockefeller

>>>>IV ZLOT FORUM JUŻ W LIPCU- ZAPRASZAMY<<<<

#18 Wnd

Amator

• Użytkownik
  • 95 postów

Napisano 26 luty 2009 - 18:54

Witam, moze ktos z Was, chcialby sie zamienic. Dostalem Nokie 6500 Slide z simlockiem w erze, niestety to dla mnie zbyt droga zabawa sciagac z niego simlock. Moze ktos z Was chalby sie zamienic na taki sam telefon tylko ze dzialajacy w Orange? Moze byc ewentualnie za niewielka doplata, jezeli ktos ma karte era, i tel bez simlocka to w niczym mu nie bedzie to przeszkadzac, a mi pozwoli cieszyc sie "prezentem" :D Chyba ze bylby ktos tak mily i taniej jak u Panow serwisantow zalatwil kod do zdjecia blokady?

Pozdrawiam

#19 Schwefel

Loża szyderców

• Admin
  • Reputacja: 270
  • 11482 postów
Garaż Rower

Napisano 26 luty 2009 - 19:34

Najtaniej znalazłem za 130zł ale to i tak 1/5 wartości telefonu -> http://www.unlock.fr...bb5/6500s-2.php
Swoją drogą ciekawy jestem czemu tak drogo sobie liczą. Ja za ściągnięcie z k700i dałem 20zł, a za k800i 30zł.
Schwefel photoblog

"Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"

#20 Pixon

Stary wyjadacz

• Mod Team
  • Reputacja: 75
  • 4465 postów
Garaż Rower

Napisano 26 luty 2009 - 23:05

Obiło mi się coś o uszy, że w tej chwili simlocki ściągają za darmo w sklepach w których się kupiło telefon. Nie wiem tylko, czy warunkiem nie jest najpierw skończenie umowy.
Tempo!! I tak cały tydzień życie idzie jak na spidzie

Kolarstwo to jedna z najtrudniejszych dyscyplin sportu. Nawet najgorszy kolarz jest wciąż wybitnym sportowcem...

...Nadjeżdzają znienacka. Zawsze cicho, zawsze szybko. Atakują człowieka przyzwyczajonego do zwracania uwagi na odgłsy jezdni. Budzą popłoch, bo dokąd uciekać z ... chodnika. Rowerzyści

Dołączona grafika