wypad na jure
Started By andi333, wrz 23 2007 13:52
136 odpowiedzi w tym temacie
Rowery
Napisano 08 maj 2009 - 08:35
A ja bym się może szarpneła na te 150 km 
Choć widze ze malo chetnych.
Napisano 08 maj 2009 - 10:57
szkoda że ten wypad w sobote planujecie, w niedzielke bym się pisał
Napisano 08 maj 2009 - 11:03
Też bardziej mi pasuje w niedzielę...Także, jeżeli udałoby się przełożyć wypad na niedzielę, to ja się piszę + 2 znajomych
Rowery
Napisano 08 maj 2009 - 14:18
No to się pokręciło 
Bo w sobote jednak mi też coś wypadło, wiec tez wolałabym niedziele.
Cusek takie zawody? Te w Gliwicach? 22 km dystans ogromny
Bo w sobote jednak mi też coś wypadło, wiec tez wolałabym niedziele.
Cusek takie zawody? Te w Gliwicach? 22 km dystans ogromny
Napisano 08 maj 2009 - 14:31
Użytkownik czarnaMAMBA dnia 8.05.2009, 09:35 napisał
Nasza kiełbasa przegoniła ich kiełbasę...
Napisano 08 maj 2009 - 22:40
No popatrz, popatrz. A co to jest XC???
Nie lubie XC wiec nie przyjade
Nie lubie XC wiec nie przyjade
Napisano 08 maj 2009 - 23:05
Wy to chyba już żyć bez siebie nie możecie ;P jura fajna rzecz ale teraz dużo piachu ;D zresztą ja i tak mam szkołe przez weekend ;/ no i dystans jeszcze jak dla mnie troszkę za duży więc udanego wypadu
Napisano 09 maj 2009 - 20:26
Hmm no właśnie, jakbys był przynajmniej drugi, to bym wpadła
Napisano 13 maj 2009 - 21:13
Witam po dłuższej przerwie. Nawet po wycieczce pech mnie nie opuścił ,bo zaraz po zgraniu zdjęć na komputer padł system operacyjny. Od jakiegoś czasu wariował ,więc w zasadzie to była kwestia czasu. No ale od początku - na peronie w Katowicach pomyliliśmy pociągi (przez błąd na stronie internetowej PKP) ,ale w ostatniej chwili wsiedliśmy tam gdzie trzeba. Wysiadka w Sławkowie i już na początku wycieczki wpieprzyliśmy się w niezłe bagno ,a właściwie to w niezły piach -czyli obszar po kopalni piasku podsadzkowego "Szczakowa". Mea culpa ,bo to ja byłem nawigatorem. Po jakimś czasie niektórzy z nas byli już tak zdesperowani ,że próbowali jechać rowerem po szynie kolejowej. A tory ciągnęły się bez końca. Tu poddały by się nawet oddziały Afrika Corps ,ale nie my
Z radością pożegnaliśmy pustynny krajobraz ,choć nie ma tego złego ,co by nie wyszło na dobre -przynajmniej mamy całkiem fajne pustynne fotki. Wjeżdżając w pagórkowaty obszar Jury nareszcie zaczęły się upragnione (przynajmniej przezemnie) podjazdy. A potem z nadnerczy wydzielać się zaczęła adrenalinka ,bo zjazdy były doprawdy pyszne
I tak z zachodu na wschód zaliczaliśmy kolejne dolinki. Niestety sielanka trwała do momentu w którym oznajmiłem grupie ,że zgubiłem mapę
Tak więc przy pomocy kompasu oraz wskazówek tubylców z doliny Racławki dotarliśmy na znajomy już obszar Ojcowskiego Parku Narodowego i doliną Sąspówki wjechaliśmy do doliny Prądnika. Dalej w kierunku Olkusza ,skąd zamierzaliśmy się zabrać pociągiem do domu. Niestety spóżniliśmy się 10 minut i pociąg odjechał bez nas -ergo -powrót na rowerze. Mój komputer pokładowy pokazał 164 km.
Podsumowując -wycieczka chwilami ekstremalna. Możnaby usiąść i płakać ,ale takie momenty to próba. Bo nikt nie obiecywał że będzie łatwo
Wybrane fotki z wycieczki: http://picasaweb.goo...usia51/DOLINKI#
Podsumowując -wycieczka chwilami ekstremalna. Możnaby usiąść i płakać ,ale takie momenty to próba. Bo nikt nie obiecywał że będzie łatwo
Wybrane fotki z wycieczki: http://picasaweb.goo...usia51/DOLINKI#
Nasza kiełbasa przegoniła ich kiełbasę...
Napisano 26 lipiec 2011 - 16:32
witam ja chce zrobic wypadzik w sierpniu...wstepnie 12 godzina malo sprecyzowana ale moze da sie polaczyc wyjazdy....moj plan poreba,zawiercie,ogrodzieniec,klucze,olkusz,skala,pieskowa skala,ojcow,krakow...mozliwosc noclegu w ojcowie...co myslicie???pozdrawiam
Napisano 29 lipiec 2011 - 13:29
To temat sprzed kilku lat.
Zamykam.
Zamykam.