[ekshibicjonizm] Pokaż swojego sprzęta...
Napisano 20 listopad 2007 - 10:20
Gratulacje!
Nie wierzę w korozję !
Rowery
Napisano 20 listopad 2007 - 13:32
Napisano 11 styczeń 2008 - 13:46
Przełożenie 48/18
http://picasaweb.goo...ateusz/OstreKoO
muszę tylko siodełko zmienić
Napisano 26 styczeń 2008 - 17:46
Wreszcie pod długich kombinacjach , i przeszukiwaniu garażu w poszukiwaniu starych części powstało moje ekonomiczne ostre. Miało być przede wszystkim po kosztach ale jednocześnie miało âgładkoâ sunąć, i taki też kompromis udało mi się uzyskać J. Całość poskładałem za ok. 250 zł.
Zbudowałem ten rowerek na ramie cro-mo z Authora Chicago zakupionej za GRUBE pieniądze na allegro w kiepskim stanie (http://www.allegro.p...mo_okazja_.html )
Poświęciłem jej trochę czasu pozrywałem naklejki elegancko pozbyłem się wszystkich przelotek , haków , piwotów itd. Zmatowiłem, odtłuściłem i pomalowałem ... uwaga wałkiem!. Wiem wiem sam uważałem to za chory pomysł ale ojciec mnie przekonał żeby pomalować wałkiem i hammeritem młotkowym ... i efekt mnie strasznie zadziwił . Nigdy sprayem bym tak nie pomalował po za tym jest lekko jak metalic. Wyszło SUPER ( rama KOWADŁO !! 3,0 kg K )
Potem dorwałem na allegro korbę XT z 89â lekko ją przywróciłem do stanu używalności , potem kupiłem zębatkę za 5zł i łańcuch SH nexus
Następnie już tylko poskładałem kółeczko na tył kiedy dostałem od kumpla okazyjnie Reborna Grind i zaplotłem ją z moim starym wysłużonym Mavicem X 517. Przednie kółeczko ze starej univegi , ciężkie ale się kręci . Oponki to tył Kenda Kontaender 1â , przód Ritchey Tom Slick 1,4â
Na razie pedała platformowe ale tylko na początek żeby się przyzwyczaić do jazdy na ostrym potem wracam do normalności ( patrz spd
Całość wyszła myślę nie najgorzej J Rowerek waży równe 10,0 kg J widać że ciążą mu niektóre kowadlaste elementy ( kiera mostek

Oceńcie sami ! pzdr Kuba
Napisano 26 styczeń 2008 - 18:34
NIE - pedałA
TAK - pedał(...) albo pedałY
Cacko
Rower zkwituję tak Non nova, sed novae
P.S. Smarowałeś łańcuch wstępnie ? Za czysty jakiś taki ....
Rowery
Napisano 26 styczeń 2008 - 18:42
Co do łańcucha to rowerek był świeżo po złożeniu i jeszcze łańcuch nie był posmarowny
Aha i tak btw na ostatnim zdjęciu to kółko nie jest z tego rowerka ale wtedy je postawiłem na kółeczku z rowera startowego bo akurat nie miałem innego pod ręką
pzdr Kuba
Napisano 26 styczeń 2008 - 18:59
"Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
Napisano 26 styczeń 2008 - 19:02
Napisano 26 styczeń 2008 - 19:27
Też szukam ramy szosowej na OK , ale widać ze i na ramie od górala jest całkiem nieźle.
Napisano 26 styczeń 2008 - 20:00
Tak na marginesie: Czerwień uważana w średniowieczu była za kolor nad kolorami, zaś żółć to kolor Żydów, prostytutek i zdrajców. W kontekście historycznym to bardzo ciekawe połączenie
A może spróbował byś taki myk zrobić: kupić koronkę do torpeda za 3 zł (bez gwintu), nawiercić otwory jak przy tarczy hamulcowej i przykręcić w miejscu mocowania tarczy? Jeśli uda Ci sie to zrobić precyzyjnie, a linia łańcucha będzie akceptowalna, to zwolni Ci się gwint wolnobiegu. W ten sposób uzyskasz flip-flopa. Jestem ciekaw, czy da się to zrobić, a dokładniej, czy przy koronce "hamulcowej" nie będzie zbyt dużego przekoszenia łańcucha.
Osobiście gratuluję i witam w ostrym gronie
Nie wierzę w korozję !
Napisano 27 styczeń 2008 - 09:03
Napisano 27 styczeń 2008 - 17:41
Odnośnie pytania Grabarza Myślałem o Flip Flopie ale stwierdziłem że raczej ciężko będzie mi nawiercić zębatke na tyle precyzyjnie ażeby nie miała żadnego "bicia" i narazie z pomysłu zrezygnowałem
a tak btw kiedy wreszcie $%#%^#$ koniec ZIMY !!!???
pzdr Cub_S
Napisano 27 styczeń 2008 - 17:46
Napisano 28 styczeń 2008 - 23:35
rowerek fajny ,pozytywny
o kolorystyce sie nie wypowiadam -fotki balbinki mowią same za siebie ..
za cienkie lacie masz ..ni pies ni wydra .. jak juz załozysz powiedzmy >1.9 i zapodasz przełozenie 2:1 to jedziemy do lasu : ) chociaz na szosie tez mozemy cos powalczyc .. karola jeszcze wyciagne i bedzie 3 cienko-laciastych
ostatnio za nim po lesie goniłem na ss i mnie kolana do tej pory bolą ..
a tryb -nie problem nawiercic ..zerknij na koronkę 16/17/18 z kasety ;] ona ma juz wywiercone otwory ,wystarczy je tylko rozwiercic ..znajomy tak smiga -i nie on pierwszy i wszystko działa
io
Napisano 29 styczeń 2008 - 10:57
Ty kolego przemeczony jestes lub nawet masz problemy ze wzrokiem.
Cub_S napisal przecie ze zalozyl kolo z (cytuje) rowerka startowego
Witamy kolejnego zarazonego!!!
OSTRO!
I.
Napisano 29 styczeń 2008 - 13:23
Użytkownik IvanMTB dnia 29.01.2008, 10:57 napisał
Ty kolego przemeczony jestes lub nawet masz problemy ze wzrokiem.
Cub_S napisal przecie ze zalozyl kolo z (cytuje) rowerka startowego
Witamy kolejnego zarazonego!!!
OSTRO!
I.
siema! co chwile to słyszę .. owszem jestem
sesja w pełni .. wiec jest jak jest -chodzą ce warzywo
wiec i takie hisstorie sie zdarzają ..
a tak wogóle to oco chodzi ?
Napisano 18 luty 2008 - 20:07
sprzet mial byc w piatek, ale dostawca opon polecial w kulki.......i jest dzisiaj
moze napisze to co nie widac:
mostek: kalloy
kierownica: złoom
korba: romet
szprychy: mach
opony: kenda kampaign
siodlo: san marco blaze
http://www.fotosik.p...3d147656fe.html
wiecej fotek w innej scenerii zrobie jak zima popusci :/
Napisano 18 luty 2008 - 22:08
Może widziałbym inną kierownicą np. prostą. Ale ogólnie maszynka wyglada nieźle
Kolarstwo to jedna z najtrudniejszych dyscyplin sportu. Nawet najgorszy kolarz jest wciąż wybitnym sportowcem...
...Nadjeżdzają znienacka. Zawsze cicho, zawsze szybko. Atakują człowieka przyzwyczajonego do zwracania uwagi na odgłsy jezdni. Budzą popłoch, bo dokąd uciekać z ... chodnika. Rowerzyści
Napisano 18 luty 2008 - 22:53
Pixon! Skąd Ty mieszkasz?!
Nie wierzę w korozję !
Napisano 19 luty 2008 - 12:22
Użytkownik Złomek dnia 18.02.2008, 21:07 napisał
sprzet mial byc w piatek, ale dostawca opon polecial w kulki.......i jest dzisiaj
moze napisze to co nie widac:
mostek: kalloy
kierownica: złoom
korba: romet
szprychy: mach
opony: kenda kampaign
siodlo: san marco blaze
http://www.fotosik.p...3d147656fe.html
wiecej fotek w innej scenerii zrobie jak zima popusci :/
Owtorbe...
Chyle czola. Baaardzo ladny sprzecik. Pobielone mufy jak dla mnie wisienka na czubku tortu.
Wiecej fotek, wiecej fotek!!!
Witaj kolejny WYOSTRZONY
OSTRO!
I.