Forum rowerowe

• Jesteśmyna

* * * * * 4 głosy

[ekshibicjonizm] Pokaż swojego sprzęta...

2446 odpowiedzi w tym temacie

#1901 fpierowski

Pro

• Użytkownik
  • Reputacja: 5
  • 133 postów
  • Imię:Filip

Napisano 11 luty 2012 - 10:09

Wyświetl postUżytkownik Hablababla15 dnia 10 luty 2012 - 23:09 napisał

Jutro straci przelotki oraz hak na przerzutkę

Rozumiem, że chodzi o estetykę, że nie moja rama, nie ja będę na niej jeździł i nic mi do tego, ale takie modyfikacje wywołują zawsze mój wewnętrzny sprzeciw... Ale cóż, jedyne, co mogę zrobić, to powiedzieć: "nie idź tą drogą!" i zapłakać w cichości serca;)

Rowery

• admin

#1902 Hablababla15

Maniak

• Użytkownik
  • Reputacja: 1
  • 343 postów
  • Imię:Sebastian

Napisano 11 luty 2012 - 10:22

Dobrze mówisz. Jestem aktualnie w trakcji tych haniebnych czynów :devil:

#1903 madmanpl

Amator

• Użytkownik
  • Reputacja: 0
  • 82 postów

Napisano 11 luty 2012 - 12:08

Wyświetl postUżytkownik Hablababla15 dnia 10 luty 2012 - 23:09 napisał

Lakier był poobdzierany i w kiepskim stanie tak samo jak naklejki tylko na zdjęciu wyglądał ładnie kiedy nie było tego widać. Sama rama jest w stanie bdb prawie zero rdzy, żadnych obić nic. Aktualnie jest już czysta. Widelca chyba nawet oryginalnego nie będę wkładał bo jest cholernie ciężki a po poprzednim OK został mi inny. Aktualnie rama wygląda tak : http://desmond.image....jpg&res=medium . Jutro straci przelotki oraz hak na przerzutkę i przechodzę do malowania : ) na kolor "power blue" + białe mufy. Natomiast znienawidzone i hejtowane na każdym kroku stars circle wyglądają już tak : http://desmond.image....jpg&res=medium

Co do naklejek - naklejka z nadrukiem SPORT odeszła w całości i jest w dobrym stanie i na pewno ją zachowam reszta była cała poprzecierana.

Możesz zrobić scan tej naklejki i mi wysłać ?

#1904 Hablababla15

Maniak

• Użytkownik
  • 343 postów

Napisano 11 luty 2012 - 13:04

Siema, mam problem z drukarką to jest - nie mogę zainstalować sterowników. Ale mam zrobione zdjęcie według instrukcji elberet (największy zoom aby nie było zniekształceń zobacz sobie czy to Cię ratuje, jak tak to wyślę Ci to na e-maila w pliku tylko podaj http://desmond.image....jpg&res=medium )

#1905 Kry0

Świeżak

• Użytkownik
  • 38 postów
  • Imię:Krystian

Napisano 11 luty 2012 - 14:21

Jak ktoś chce to mogę to przerobić na wektory. Studiuję projektowanie graficzne więc można mi zaufać.

Rowery

• admin

#1906 nieborak

Stały bywalec

• Użytkownik
  • Reputacja: 11
  • 1103 postów
  • Imię:Kuba

Napisano 11 luty 2012 - 21:11

Też mam sporta :) dzisiaj akurat zrywałem naklejki, ciężko schodzą. Jak na razie mam obrobione paski z widelca i ramy. W tygodniu pewnie będzie reszta.

#1907 Hablababla15

Maniak

• Użytkownik
  • 343 postów

Napisano 11 luty 2012 - 22:31

Ja chyba z######ałem sprawę z lakierowaniem, może jest tu jakiś lakiernik i mi pomoże. Nałożyłem pierwszą warstwę lakieru (bardzo szybko schnie bo to lakier przeznaczony do graffitti dla obeznanych montana black kolor power blue mat ) i po 2 godzinach wróciłem sprawdzić jak się trzyma. Zauważyłem, że w niektórych miejscach prześwituje i nie zwróciłem uwagi na to że lakier nie wysechł, złapałem za puchę i jazda dopiero po wszystkim skminiłem, że on nie wysechł bo się błyszczał a powinien być matowy po wyschnięciu natomiast miejsca gdzie "prześwituje to był lakier który wysechł". Teraz mija 7 godzina od tego co zepsułem a lakier nadal na 75% ramy nie wysechł. Wiecie może co zrobić żeby mu pomóc albo cokolwiek bo martwi mnie to że nie wysycha, jest opcja że to wcale nie wyschnie?

#1908 atrxevu

Amator

• Użytkownik
  • 81 postów

Napisano 11 luty 2012 - 22:37

zmatowiłeś? odtłusćiłeś? dobrze rozmieszałeś farbe? gdzie schnie rama? generalnie do takich rzeczy lepsze są dupli np. platinium. coś nie tak skoro tak długo schnie

#1909 Hablababla15

Maniak

• Użytkownik
  • 343 postów

Napisano 11 luty 2012 - 22:44

No ogólnie sama rama została zmatowiona, pozbawiona chemicznie lakieru i odtłuszczona. Farby nie mieszałem bo to w montana w sprayu, rama schnie w piwnicy, w bloku więc jest ciepło. Wydaje mi się że po prostu tamta warstwa nie wyschła nałożyłem od razu na nią lakier i teraz jest za dużo lakieru do schnięcia. Są elementy które wyschły ale jest większość tych gdzie lakier jest świeży. Nie wiem co z tym zrobić nie chcę znowu przeznaczać 40zł na ściągacz do lakierów i nowego lakieru skoro to ma nie wyschnąć.

#1910 Szakall

Świeżak

• Użytkownik
  • 36 postów
  • Imię:Emil

Napisano 11 luty 2012 - 22:46

Jak już jesteśmy przy temacie lakerowania i naklejek. Czy ma ktoś może skany naklejek do Kogi Miyaty Roadwinner?
Pomalowałem swoją i nie pomyślałem o naklejkach(z resztą i tak ich stan był opłakany)
Jeśli twoje dziecko nie ma wolnobiegu ani hamulców to wiedz że coś się dzieje...

#1911 atrxevu

Amator

• Użytkownik
  • 81 postów

Napisano 11 luty 2012 - 22:53

Hablababla15

Farby w sprayu miesza się tym bardziej! Wystarczy przeczytać instrukcję na puszce... I nakładać kilkoma cienkimi warstwami. Tyle z podstaw. Zostaw tą rame przynajmniej jeden dzień farba wyschnie (widziałeś kiedyś niedoschnięte graffiti?), klepnij warstwe DOBRZE ROZMIESZANĄ farbą i powinno być dobrze. Nie wiem jaki to teraz efekt będzie miało ale czyta się instrukcje przed użyciem !

Użytkownik atrxevu edytował ten post 11 luty 2012 - 22:53

#1912 Hablababla15

Maniak

• Użytkownik
  • 343 postów

Napisano 11 luty 2012 - 23:05

Nie no w ten sposób to wymieszałem i to porządnie. Tak podstawowych błędów nie pamiętam. Ale wydaje mi się że pierwsza warstwa nie wyschła i za szybko nałożyłem drugą co powoduje że ta pierwsza nie dostaje tlenu i nie schnie blokują schnięcie tej drugiej ;c Jest możliwość że to wcale nie wyschnie ? Daje jej czas do wt wtedy chciałbym składać rower jak do tego czasu nie wyschnie wydam te 40zł na ściagacz i nowy lakier ale nie chciałbym tego ;c

#1913 atrxevu

Amator

• Użytkownik
  • 81 postów

Napisano 11 luty 2012 - 23:10

z doświadczenia zapewniam Cię, że nie ma opcji żeby nie wyschło. zanim dasz na to bezbarwny to daj temu dobrze przeschnąć w jakimś przewiewnym pomieszczeniu bo dopiero wtedy się papka zrobi jak za szybko pokryjesz

Użytkownik atrxevu edytował ten post 11 luty 2012 - 23:11

#1914 Hablababla15

Maniak

• Użytkownik
  • 343 postów

Napisano 11 luty 2012 - 23:14

no no spoko to pomieszczenie praktycznie nie ma wentylacji więc będę musiał kombinować może przeniosę ją do mieszkania tylko jak ja to zrobie skoro ona jest podwieszona , a w pokoju nie mam gdzie ją zawiesić ;c

#1915 Elo78

Maniak

• Użytkownik
  • Reputacja: 3
  • 624 postów
  • Imię:Rafał

Napisano 11 luty 2012 - 23:50

Moim zdaniem najlepiej oddać do malowania proszkowego. I jest możliwość matu. Po nałożeniu proszku spryskują to powłoką, która daje matowy efekt. Czarny jest dosyć popularny więc moze kosztowo nie będzie to tak bolało. Trzeba tylko poszukac/popytać i wsio ;).
W miare jedzenia apetyt rośnie , a siana ubywa....

#1916 atrxevu

Amator

• Użytkownik
  • 81 postów

Napisano 12 luty 2012 - 00:10

temat malowania był przerabiany tysiąc razy i jest od tego specjalny temat nie ma sensu teraz rozważać co i jak lepiej taniej szybciej i trwalej :) sry za offt

#1917 Hablababla15

Maniak

• Użytkownik
  • 343 postów

Napisano 12 luty 2012 - 00:13

Tylko że ja nie maluje ramy na czarno ale na niebiesko ; ) Nie chce oddawać do malowania bo chciałbym to zrobić samemu. Powstał problem, napisałem o poradę bo może ktoś obeznany by się znalazł. No nic zobaczymy jak będzie to wyglądało jutro rano : )

#1918 kaemes

Master

• Użytkownik
  • Reputacja: 16
  • 1626 postów
  • Imię:Kamil

Napisano 12 luty 2012 - 01:05

idz spac.

#1919 nieborak

Stały bywalec

• Użytkownik
  • Reputacja: 11
  • 1103 postów
  • Imię:Kuba

Napisano 12 luty 2012 - 10:12

http://picasaweb.goo...171829462739474

Jeszcze zostało tylko logo do zrobienia, napisy z fontów. Jakby ktoś chciał wektory to na PW.

#1920 kseru

Pro

• Użytkownik
  • Reputacja: 6
  • 149 postów

Napisano 12 luty 2012 - 15:30

Nowa zabawka.

Dołączona grafika