Niedawno zakupiłam. Szukałam czegoś niewielkiego i lekkiego, po rozeznaniu oferty wybrałam jak powyżej. Pojemność worka na wodę to 1,5l i ... to w zasadzie tyle. Plecak jest maleńki i do głównej kieszeni już się nic raczej nie zmieści, hmm, może jedynie mapa
Końcówka z ustnikiem jest zaopatrzona w żółty zaworek, po przekręceniu go w bok, układ uszczelnia się, co zapobiega ew. kapaniu, choć nawet bez tego nic nie kapało. Woda nie ma posmaku plastiku, gumy ani niczego w tym stylu. Otwór, przez który wlewa się wodę jest duży, co ułatwia nie tylko nalewanie, ale także później czyszczenie zbiornika. Szelki plecaka są wykonane z siatki. Na szelkach i z tyłu elementy odblaskowe. To tyle na dzień dzisiejszy. Potestuję dłużej, to pewnie coś jeszcze dopiszę.
A może ktoś z Was ma to ustrojstwo? Jak wrażenia? Piszcie.
Dokładam jeszcze info producenta, skopiowane z www, z moimi komentarzami w nawiasach:
Pojemność bukłaka: 1.5 litra
Pojemność ładunku: brak (do małej kieszonki wmieszczą się drobiazgi, do głównej wejdzie jeszcze mapa)
Wymiary: 343 mm x 203 mm x 45 mm
Waga: napełniony - 1,86kg, pusty - 0,36kg
kolor: szaro-pomarańczowy, szaro-niebieski, czarny (ja mam szaro - niebieski)
Przeznaczenie: MTB, szosa, ski touring, narty, góry, rolki, nordic walking
Specyfikacja:
- zewnętrzny dostęp do bukłaka Omega™
- zewnętrzna (zip) kieszeń na klucze i rzeczy niezbędne
- niski profil utrzymuje zawartość stabilnie i nie koliduje z kaskiem np. rowerowym
- bardzo wygodne i oddychające szelki z miękkiej siatki
- odblaski dla zwiększenia bezpieczeństwa
- cena 139,00 zł