Kurtke kupilem za 145zł(nówka) w zestawie z bluza NewSpirit(+45zł).
Pierwsza jazda odbyla sie w temperaturze +5st. Poczatkowo zalozylem bluze i kurtke rownoczesnie i zanim wydostalem sie z rowerkiem stwierdzilem ze to nie ma wiekszego sensu i zaraz sie ugotuje. Zmienilem bluze na koszulke z krotkim rekawem i w droge.
Pierwszy dzien przyniosl ok 50km. Kurtka sprawowala sie naprawde genialnie. Wiatr jakby nie istnial. Temperatura idealnie do jazdy. Bylem pod wielkim wrazeniem.
Dzien drugi przyniosl 20km i jazde na mojej trasie testowej. Troszche szosy, troche lasu i kilka podjazdow. Przycisnelem mocniej i w miejscach gdzie czulem jak pot juz scieka mi do gaci bylo nadal sucho, normalnie jakby ktos odsysal wszystko co wypoce
Kolejne jazdy to czyste zwiedzanie, w miedzy czasie mala mzawka ktora rowniez nie wplynela negatywnie na kortke, woda splynela po kurtce i nic nie wsiakalo.
Jak za kurtka w cenie 145zł uwazam ze naprawde udany zakup. Cieplo, milo i nie krepuje ruchów.
Jedyny minus to dziwna rozmiarówka. Mam 187cm i sylwetke raczej ociosana, ani patyk ani napompopwana. Sprzedawca polecil mi rozmiar XXL i taki tez zakupilem z lekkimi obawami ze bedzie kurtka za duza. Pierwsza przymiarka popkazala cos wrecz odwrotnego, moga by byc nawet z 3-4cm z tylu dluzsza. Niby zachodzila na dupe ale jakby za malo. Podczas jazy okazalo sie jednak ze jest idealnie, nic nie wieje i nic sie nie podwija. Wszystko lezy idelanie co nie zmienia faktu ze to bardzo male XXL.
Narazie tyle, w miare nowych spostrzezen test uzupelnie.
Mile widziane opinie innych uzytkownikow.
Pozdrawiam!
Marcin