Forum rowerowe

• Jesteśmyna

- - - - -

[Buty] MTB Specialized Sport 2006

51 odpowiedzi w tym temacie

#41 harry_pajak

Amator

• Użytkownik
  • Reputacja: 0
  • 68 postów

Napisano 18 listopad 2006 - 20:30

Wyświetl postUżytkownik Smutny dnia 16.11.2006, 22:15 napisał

hrhr kto ma jeszcze czerwone trampostrzaly ? (:

Ja jakos wolalem te bardziej stonowane:)
Co do butkow, na razie niewiele moge powiedziec, bo mam je dwa dni.
Zastanawialem sie czy wziac 43 czy 44, ja nie widzialem specjalnej roznicy(oba trzymaly sie mocno), sprzedawca doradzil ciasniejsze i to byl dobry wybor. Przy przymierzaniu niby podobnie, ale przy jezdzie, noga moglaby plywac w bucie. SPD-ki musza byc bardzo dobrze dopasowane!
Szkoda,ze mam jedna stope wieksza a druga mniejsza:)
Butki przewiewne, co powinno byc zaleta latem

Rowery

• admin

#42 ragnarson

Maniak

• Użytkownik
  • 310 postów
  • Imię:Robert

Napisano 18 listopad 2006 - 21:06

Mam wersję z 2005, wyglądaja po 2sezonach jak nowe zero przetarć, sztywność zachowana, dobrze układają stopę, jednym słowem bardzo dobre buty i przystępna cena ja za moje dałem w 2005 319zł.

#43 goly33

Maniak

• Nowy użytkownik
  • 395 postów
  • Imię:Daniel

Napisano 19 listopad 2006 - 09:38

Wyświetl postUżytkownik peter dnia 7.10.2006, 13:52 napisał

sir spider.
Jaki rozmiar buta nosisz na codzien bo tez planuje sobie kupic te buciki ale nie wiem jaki rozmiar brac a w sklepie jakos ich nie moge spotkac. Ja nosze normalnie 43 1/3 i nie wiem czy brac buty 43 czy 44

ja mam 43 1/3 i w sklepie przymierzalem 43 a potem sprobowalem jeszcze 42 okazaly sie lepsze, bardziej dopasowane

pozdrawiam
...pain is temporary, glory is forever......

Dołączona grafika

!!mój sprzęt!!

#44 rozwell

Maniak

• Użytkownik
  • 215 postów
  • Imię:Paweł

Napisano 03 grudzień 2006 - 16:44

Mam je około tydzień już. Ujeżdżam je z 520`stkami. Jako że to moje pierwsze butki spd to jezeli chodzi o sztywność nie mam porównania.

Strasznie przewiewne, teraz gdy jest zimno stopy mi marzną ale to chyba tak we wszystkich spd. Obowiązkowo na zime należy się zaopatrzyć w ochraniacze.
rozwell.pl

Jeśli coś jest głupie, ale działa, to nie jest głupie.

#45 MIC

Stały bywalec

• Zasłużony user
  • Reputacja: 1
  • 1395 postów

Napisano 03 grudzień 2006 - 17:43

Mam je juz od ponad roku jakies 16m-cy.
Rok temu musialem sie troche natrudzic zeby je dostac - kupione w Ski team`ie w Warszawie za 279zl.
Przejechalem w nich ok 8000km z pedalami PD-M520.
Butki super wygodne i przewiewne, na temp. ponizej 15*C warto zaopatrzyc sie w ochraniacze.
Dziwi mnie ciagle to ze znaczek Specialized znajdujacy sie pod pieta mimo dlugiego okresu uzytkowania wcaz zostaje ani troche nieprzetarty.
Rzepy dalej idealnie trzymaja.
Jedyny mankament - w gorach podczas ulewy i wody po piasty troche blota sie do srodka dostalo i material za pieta w prawym bucie troche jakby sie naciagnal. Na poczatku troche obcieralo ale z czasem sie ulozyl
Polecam te buciki, szczegolnie teraz gdy kosztuja te 230zl - to naprawde nie wiele jak za taka jakosc. Spokojnie przetrwaja kilka lat ostrego uzytkowania B)

Rowery

• admin

#46 bialykom

Master

• Nowy użytkownik
  • 1887 postów
  • Imię:Bartek

Napisano 25 grudzień 2006 - 18:03

buty powinny byc dopasowane, wiec w zadnym wypadku nie bierz o numer wiekszych niz nosisz. a najlepiej oczywiscie najpierw przymierzyc :D
Cause I love This I gave my life for This, You see This is Me and I am This.

#47 KuLa2030

Master

• Zasłużony user
  • 2230 postów
  • Imię:Przemysław xD

Napisano 25 grudzień 2006 - 18:05

Już zamówiłem i przymierze jak mi przyślą ale myśle że wszystko bedzie good :)

joł B)

#48 KRS

Świeżak

• Nowy użytkownik
  • 29 postów

Napisano 15 czerwiec 2007 - 16:09

Wczoraj kupiłem w twomarku te buty. Dzisiaj zrobiłem w nich 50 km i miodzio ;) wentylacja działa, bloki nie hałasują za bardzo przy chodzeniu i ten wygląd. ;)

#49 Tooreck

Master

• Elita
  • 1573 postów

Napisano 15 czerwiec 2007 - 20:10

ja też dzisiaj w twomarku te buty zakupiłem, do tej pory używałem butów shimano w rozmiarze 43 1/2 teraz wziąłem rozmiar 44 bo spec podobno w tym modelu połówek nie robi :( mierzyłem też 43 ale były troche za krótkie- paluch dość mocno dotykał czubka i przy jeździe by to przeszkadzało, w 44 na razie tylko chodziłem (jutro będzie pierwsza jazda) i stwierdzam że do chodzenia się zdecydowanie nie nadają :)

#50 Shadow265

Maniak

• Użytkownik
  • 742 postów

Napisano 15 czerwiec 2007 - 22:58

Wyświetl postUżytkownik Tooreck dnia 15.06.2007, 21:10 napisał

i stwierdzam że do chodzenia się zdecydowanie nie nadają :D

Nie sa znow takie najgorsze- nadawac sie nadaja na krotkie dystanse. Natomiast przetestowalem je na odcinku ok 3 km. Straśnie pozniej bolaly mnie sciegna- to przez BodyGeometry. No w koncu to nie buty do chodzenia ot tak :)
Dołączona grafika

W życiu piękne są tylko chwile...

#51 KuLa2030

Master

• Zasłużony user
  • 2230 postów
  • Imię:Przemysław xD

Napisano 16 czerwiec 2007 - 09:52

Ostatnio byłem na Zawodach gdzie było mnóstwo łażenia z bikiem pod górki...
i Powiem wam że tutaj zdały egzamin bo nogi i stopy nie bolały... A dzieki tym ,,BG" cały czas byłem tak ustawiony , że bez problemu nawet pod strome górki dawałem rade..

P.S
po ostatniej awarii troche nam testów zjadło :o

#52 GdyniaBiker

Master

• Użytkownik
  • Reputacja: 6
  • 1533 postów
  • Imię:Mikołaj

Napisano 21 styczeń 2008 - 13:41

Też mam te butki :P Przejeździłem 1 niezbyt hardcorowy sezon (~3000km) i za tą cenę to nie będę pisał, że nie mają kolców, sprzączki, bo to niestety kosztuje więcej...
Jak dla mnie są fajne naprawdę sztywne, trwałe (popękał tylko język przy tych dziurkach ale to widzę standard), błotko się ich nie trzyma :D Oprócz podeszwy. Dobrze trzymają stopę, świetnie wentylowane, rzepy mają się dobrze narazie :P

Cytat

w koncu bg nie wszystkim pasuje- stopa musi byc mocno wysklepiona chyba, bo luk jest dosc duzy
Dla mnie wygodne, mimo, że należę do mniejszości użytkowników, mającej płaskostopie :D Co nie znaczy, że polecam innym "platfusom".
Oprócz tego mam dość długą ale szczupłą stopę (46) i ten najdłuższy pasek jest trochę długi 4 me, jak zapnę solidnie but, to sięga prawie do podeszwy, z 2cm mu brakuje, ale zdażało mi się zapiąć go prawie do ziemi :( Zastanawiam się, czy nie skrócić sobie tego paska, to na 1 bucie będzie pasek "Special" :P Zobaczymy, czy mi stopa do wiosny nie utyje :)
To moje pierwsze SPD i warto było spróbować, są dobre na początek i mam nadzieję, że "pożyją" jeszcze 1-2 sezony.