[amortyzator] Manitou Drake opinie
Started By jokulus25, lut 06 2012 08:12
12 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 06 luty 2012 - 08:12
Witam.
Chciałbym usłyszeć opinie o tym amortyzatorze i dowiedzieć się czy można go używać do lekkiego skakania ?
Chciałbym usłyszeć opinie o tym amortyzatorze i dowiedzieć się czy można go używać do lekkiego skakania ?
Rowery
Napisano 06 luty 2012 - 09:11
znaczy ja nie chce nie wiadomo jak skakać tylko taki skok na trasie 2-2,5 metra ?
Napisano 06 luty 2012 - 09:44
Dwa metry skoku to już jest duże obiążenie (szczególnie gdy się je ponawia). Dla amortyzatorów xc nie jest przewidzane takie użytkowanie (inny kąt natarcia, wytrzymałość i skok).
Ps: Więc wybieraj wolisz jeździć szybko lecz po bardziej gładkim terenie -ten manitou. Lub skakać bez ryzyka złamania głowki lub amorka na rowerze przygotowanym do takich ewolucji- freeride
Ps: Więc wybieraj wolisz jeździć szybko lecz po bardziej gładkim terenie -ten manitou. Lub skakać bez ryzyka złamania głowki lub amorka na rowerze przygotowanym do takich ewolucji- freeride
Użytkownik przemolinko edytował ten post 06 luty 2012 - 09:46
Rowery
Napisano 06 luty 2012 - 09:45
2-2,5m to nie byle jaki skok. Krawężniki wytrzyma a więcej to loteria i pytanie składać na dentystę czy nie.
Napisano 06 luty 2012 - 09:55
dziękuję , rozumiem , a jaki amortyzator byście polecili na takie skoki ale również do dość szybkiej jazdy ?
Napisano 06 luty 2012 - 10:00
A do jakiej ramy?
Schwefel photoblog
"Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
"Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
Napisano 06 luty 2012 - 10:04
tzn. ramy jeszcze nie wybrałem ale to będzie raczej sportowa sztywna
Napisano 06 luty 2012 - 11:15
Nie wiem co to jest rama sportowa. Najpierw wybierz ramę a później amora a nie na odwrót.
Schwefel photoblog
Napisano 06 luty 2012 - 18:50
dobra sprostuję rama do XC najpradopodebniej Accent Tormenta , albo Accent El Nino
Napisano 06 luty 2012 - 20:08
Amortyzator pasuje do ramy i odwrotnie ale ani jedno ani drugie nie nadaje się do skoków 2-2,5 metrowych.
Napisano 06 luty 2012 - 21:11
ok ale ja to ze skokami to nie miało być związane z ramą tylko chciałem tak się dowiedzieć ile ten amortyzatory by wytrzymał