Forum rowerowe

• Jesteśmyna

- - - - -

[Komplet odzieży]Tanie, chińskie ciuszki...

24 odpowiedzi w tym temacie

#1 safian

Master

• Mod Team
  • Reputacja: 107
  • 2984 postów
  • Imię:Adam
Garaż Rower

Napisano 11 styczeń 2012 - 16:01

Cześć,
robiąc ostatnio małe zakupy na alibabie (taki duży sklep internetowy, gdzie sprzedają głównie chińczycy)i w zasadzie oglądając różne rowerowe rzeczy zauważyłem, że sprzedają sporo ciuchów w całkiem fajnych cenach.
Za ok 140 zł możemy dostać komplet, czyli koszulkę z krótkim rękawkiem i spodnie (na szelkach lub bez), oczywiście są też długie rękawki, długie spodnie, w zasadzie wszystko co można sobie wyobrazić :P

I w zasadzie tu mam pytanie: może ktoś kupował od chińczyków bezpośrednio i może coś powiedzieć na temat jakości? Głównie zależy mi na jakości wkładki w spodniach - koszulka to wiadome, większość jest z tego samego, spodnie podobnie. W tej cenie w sumie ciężko dostać jakiś fajny komplet a i z wykonaniem u większych producentów bywa różnie - mam spodenki Nalini, które wkładkę mają bardzo kiepską, koszulka i same spodnie wykonane super, ale co z tego jak najważniejszy element to lipa :/
W zasadzie nie ma też ograniczeń co do wzorów, rozmiarów, więc bez problemu można znaleźć coś ładnego :P

Przykładowo:
http://www.aliexpres...holesalers.html

Chińczyk wysłał mi przepiękne foty wkładki, która znajduje się w spodenkach:
https://lh3.googleus...52520padded.jpg
Ciekawe, jak wygląda w rzeczywistości...

Te ciuszki też całkiem fajne:
http://www.aliexpress.com/fm-store/103223/211060578-456718018/Cervelo-3T-black-2009-Short-Cycling-Jersey-And-BIB-Shorts-S-XXXL.html
Napisałem do tego człowieka, ale u nich godzina 23, więc pewnie dopiero jutro dostanę fotki wkładki.

I cały sklep: http://www.aliexpres...Type=price_desc

W każdym nie wiem, jak myślicie, warto się w to ładować? W sumie wydatek wielki nie jest, jeśli nawet wkładka okaże się tragiczna to zawsze będzie koszulka, no nie wiem... jakieś porady?

Rowery

• admin

#2 mrmorty

Master

• Mod Team
  • Reputacja: 77
  • 1614 postów
  • Imię:Józek

Napisano 14 styczeń 2012 - 23:32

Adam, tylko nie czarne, chyba że tylko zimą :)
Dołączona grafika

#3 safian

Master

• Mod Team
  • 2984 postów
Garaż Rower

Napisano 14 styczeń 2012 - 23:59

Aj tam, mam białe HTC to strasznie się brudzi, stwierdzam, że nie chcę białych ciuchów przynajmniej na tyłku :P

Najprawdopodobniej kupię ten secik: http://www.aliexpres...holesalers.html wychodzi za ~150 zł a przynajmniej nie będę miał kolejnego setu Saxo, czy Discovery :D
Tylko Chińczyk dał rozmiarówkę do długich spodni, napisałem do niego, żeby przysłał odpowiednią, zobaczymy...
Przez te kilka dni obejrzałem tam chyba kilkaset kompletów i rozmiary bywają bardzo dziwne, więc dobranie odpowiedniego to w pewnym sensie loteria.

#4 Jaheira99

Świeżak

• Nowy użytkownik
  • Reputacja: 0
  • 5 postów

Napisano 17 styczeń 2012 - 13:45

Safian, czy kupowałeś już coś z tej strony? Bo widzę, że mają bardzo fajne ceny. I nie wiesz czy można płacić PayPalem?

#5 safian

Master

• Mod Team
  • 2984 postów
Garaż Rower

Napisano 17 styczeń 2012 - 19:05

Kupować kupowałem, ale nie ciuchy (-:
Ogólnie strona nie udostępnia płatności PayPal, ale wystarczy zagadać do Chińczyka (często też w opisie przedmiotu jest napisane) i zwykle PayPalem płacić można.
Zamawiać jeszcze nie zamawiałem, w tym tygodniu będę miał kasę to pewnie zamówię (-:

EDIT: No, jak zwykle jak coś napiszę to coś się zdarzy...
Dostałem wypłatę, więc pewnie jeszcze dziś zamówię i dam znać co i jak :)

EDIT2:
Zamówiłem ten komplet: Free shipping!! 2011 NEW MERIDR TEAM CYCLING JERSEY+BIB SHORTS BIKE SETS CLOTHES SIZE:S XXXL
zapłaciłem chińczykowi przez PayPala, chociaż Chińczyk jak wszystkie inne Chińczyki jest kompletnie niekumaty (na adres paypal czekałem 10 minut :x), ale chyba się udało - pozostaje czekać (pewnie ok 2 tyg.), jak przyjdzie przesyłka to podzielę się uwagami :)

Rowery

• admin

#6 mrmorty

Master

• Mod Team
  • 1614 postów

Napisano 17 styczeń 2012 - 23:39

Będziesz jeździł w ciuszkach z napisem MERIDR Team łudząco podobnym do MERIDA Team :)
Może zapytasz skośnego czy napis można sobie zamówić np napis teamowy i ile by za to dodatkowo chciał :) ?
Dołączona grafika

#7 safian

Master

• Mod Team
  • 2984 postów
Garaż Rower

Napisano 18 styczeń 2012 - 00:40

Ciekawe... być może to tylko pomyłka - pozostałe stroje od tego gościa mają normalne nazwy.
Wysłałem mu zapytanie, chociaż nie wiem, czy odpisze - ciężko się z nimi dogadać :D

#8 RufusBiker

Amator

• Użytkownik
  • Reputacja: 3
  • 52 postów
  • Imię:Rafał

Napisano 20 styczeń 2012 - 21:43

W zeszłym roku kupiłem poprzez ebay chińskie podróbki komplet stroju Trek 2011 Team. Dla siebie koplecik i kilka na sprzedaż :).
Oto moje spostrzeżenia:

1) Sam materiał z czego wykonane są koszulki całkiem dobry ale żadna rewelka, grafika na koszulkach i spodniach bardzo dobra jakościowo.
2) Jakoiść wykonania np wszycia zamka woła o pomstę do nieba (zwykły zamek wszyty niezbyt starannie (tu widać od razu że to podróba)
3) Co do samej Lycry z której zrobione są spodenki żadna rewelacja (za cienkie moim zdaniem)
4) Wygoda wkładki tzw CoolMax (prawie na wszyzstkich to samo jest) jest taka sobie, do wkładki z Biemme nie ma żadnego startu. Jeżeli one są z Coolmaxu to ja jestem Pan Kleks. Po kilku chwilach w cepłym słonku cały czas czułem że mam mokrą dupę. W wkładkach markowych ten problem nie istnieje.

No cóż wszystkie komplety poszły na sprzedaż a ja zostałem dalej przy swoim Biemme :) i nie mam zamiaru kombinować. Koszulka jeszcze ujdzie ale na spodenkach na pewno nie warto oszczędzać

#9 bacakatowice

Amator

• Użytkownik
  • Reputacja: 2
  • 63 postów
  • Imię:Jacek
Garaż Rower

Napisano 21 styczeń 2012 - 09:45

Podłączając się pod temat używa ktoś, bądź użytkował i może powiedzieć coś o tych ciuchach:

Allegro

Na innych jego aukcjach są komplety z innych teamów (Quick Step, Discovery, Merida, CSC)

Cena za komplet dość ciekawa.

#10 exocet

Maniak

• Użytkownik
  • Reputacja: 11
  • 408 postów
  • Imię:Jeżyk
Garaż Rower

Napisano 21 styczeń 2012 - 10:51

witam
miałem kilka kompletów prod. chińskiej, wg mnie żywotność spodenek to rok - potem ta i tak średnia wkładka jest taka jak by jej nie było, uważać należy przy rozmiarówce raz L za mała a normalnie kupuje M ... , jednak cenowo jest przyzwoicie - pytanie czy chcesz co roku zmieniać ciuchy rowerowe .. ..
Zakupiłem ostatnio spodenki Quest-a i wykonanie jak i komfort super, wkładka bardzo wygodna, cena tez do przyjęcia..,

pzdr
Merida Ninety-Six 92.. g,

dlaczego pieprzone pierożki są takie dobre a pieprzone życie juz takie nie ?!

#11 tobo

Stary wyjadacz

• Elita
  • Reputacja: 217
  • 8003 postów
  • Imię:Tomek

Napisano 21 styczeń 2012 - 11:10

Czyli żywotność chińszczyzny na poziomie bcm nowatex, gdzie wkładka zintegrowała się z materiałem spodni niewiele wystając nad jego powierzchnię.
blue ptak is back!!! :)

http://www.pinkbike.com/photo/5249152/

#12 exocet

Maniak

• Użytkownik
  • 408 postów
Garaż Rower

Napisano 22 styczeń 2012 - 16:47

niestety dokładnie tak jak Tobo pisze, mam też spodenki bcm n, i zadowolony nie jestem, teraz używam je tylko na spinningu ,

pzdr

#13 safian

Master

• Mod Team
  • 2984 postów
Garaż Rower

Napisano 22 styczeń 2012 - 17:09

No cóż, zobaczymy jak dojdzie :P
@mrmorty: Chińczyk nie odpisał (pewnie dalej walczy z google translate), chyba pozostaje zapytać innego :c

#14 Publius

Maniak

• Użytkownik
  • Reputacja: 7
  • 451 postów
  • Imię:Karol
Garaż Rower

Napisano 22 styczeń 2012 - 21:09

Wyświetl postUżytkownik bacakatowice dnia 21 styczeń 2012 - 09:45 napisał

Podłączając się pod temat używa ktoś, bądź użytkował i może powiedzieć coś o tych ciuchach:

KOMPLET SAXO BANK KOSZULKA I SPODENKI ROZ L (2055635469) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Na innych jego aukcjach są komplety z innych teamów (Quick Step, Discovery, Merida, CSC)

Cena za komplet dość ciekawa.

Mam od niego koszulke Saxo. Sezon użytkowałem, wygląda jak nowa. Prana już wieeeeeeeele razy. Spodenek od niego niestety nie mam, więc o wkładce nie moge się wypowiedzieć.

#15 Simonello

Pro

• Użytkownik
  • Reputacja: 5
  • 126 postów

Napisano 22 styczeń 2012 - 21:31

To której firmie można zaufać, jeśli chodzi o naprawdę wygodne wkładki, które nie ubiją się po kilkunastu godzinach siedzenia?

#16 Zabski

Świeżak

• Użytkownik
  • Reputacja: 1
  • 20 postów
Garaż Rower

Napisano 23 styczeń 2012 - 09:18

Kupiłem swego czasu 2 komplety i 3 koszulki od Chińczyka na ebayu i to co mogę napisać po dość częstym używaniu tych ciuszków oraz wielu praniach. Same koszulki są ok, materiał niezły wykonanie też nie jest najgorsze. Można przyczepić się trochę do suwaków, które są troszkę inne niż w oryginałach. Co do spodenek to już inna historia. Rozmiar rozmiarowi nie równy. Jeden komplet był ok a drugi był sporo mniejszy. Wkładka kiepskiej jakości i dość kiepsko układa się na tyłku. Reasumując koszulki można brać śmiało a jeśli chodzi o spodenki to lepiej dołożyć trochę więcej i kupić coś z porządną wkładką.

#17 exocet

Maniak

• Użytkownik
  • 408 postów
Garaż Rower

Napisano 26 styczeń 2012 - 17:38

Wyświetl postUżytkownik Simonello dnia 22 styczeń 2012 - 21:31 napisał

To której firmie można zaufać, jeśli chodzi o naprawdę wygodne wkładki, które nie ubiją się po kilkunastu godzinach siedzenia?

z droższych Assos, Endura, Craft, a ja mogę polecić jak pisałem wyżej Questa - przystępna cena, wysoka jakość, jak będzie z eksploatacją ..zobaczymy.

pzdr

#18 mrmorty

Master

• Mod Team
  • 1614 postów

Napisano 26 styczeń 2012 - 21:11

przypominam panowie czego dotyczy temat.
Dołączona grafika

#19 safian

Master

• Mod Team
  • 2984 postów
Garaż Rower

Napisano 06 luty 2012 - 16:21

OMG, chyba szybko nie zobaczę swoich ciuszków...
Przez portal aliexpress wysłałem 2 wiadomości do chińczyka, ale chyba coś ten ich system wysyłania nie działa, bo ani chińczyk nie odpisał, ani nie otrzymałem kopii wiadomości :F
Dziś napisałem do chińczyka na tym takim aliexpress-owym czacie, chińczyk powiedział, że jeszcze nie wysłali (od 17 stycznia!!), bo od 21. wszyscy wyjechali (chiński nowy rok)i wrócili dopiero 1. lutego i nie wysłał, w każdym razie napisałem, że w takim razie jeśli nie wyśle do 17. lutego info z numerem śledzenia to będę musiał wycofać płatność na PP (można wycofywać do miesiąca po wpłaceniu), umhh...

#20 rharrow

Świeżak

• Użytkownik
  • Reputacja: 2
  • 5 postów

Napisano 08 luty 2012 - 09:57

jak uczciwy to wyśle. Ich nowy rok jest przerąbany. W mojej firmie główny kontrahent miał kierownika brytola ożenionego z chinką. w połowie styczniu ubr zapakowała się na nowy rok i wrócił dopiero po m-cu :)