Forum rowerowe

• Jesteśmyna

- - - - -

[sklep] Vincere Bike Components

22 odpowiedzi w tym temacie

#1 supersam

Maniak

• Użytkownik
  • Reputacja: 7
  • 376 postów
  • Imię:Jakub
Garaż Rower

Napisano 24 grudzień 2011 - 13:25

Kupowałem już dwa razy, jestem bardzo zadowolony z zakupów w tym sklepie. Z pewnością jeszcze coś tam kupie. Kontakt ze sklepem bezproblemowy i szybki. Polecam.

Użytkownik supersam edytował ten post 24 grudzień 2011 - 13:27

Rowery

• admin

#2 Salvin

Maniak

• Użytkownik
  • Reputacja: 5
  • 269 postów
Garaż Rower

Napisano 24 grudzień 2011 - 13:47

Również tam kupowałem, wszystko przebiegło bez zastrzeżeń.

#3 stefan2810

Stały bywalec

• Użytkownik
  • Reputacja: 29
  • 960 postów
  • Imię:Łukasz
Garaż Rower

Napisano 25 grudzień 2011 - 08:27

Generalnie - konkretny sklep! Tylko pochwalić.

#4 Pacholski

Pro

• Użytkownik
  • Reputacja: 6
  • 151 postów
  • Imię:Filip

Napisano 25 grudzień 2011 - 10:08

Również polecam :). Bezproblemowa wymiana towaru na inny, szybka wysyłka. Czego chcieć więcej?

#5 enduroriderPL

Master

• Użytkownik
  • Reputacja: 73
  • 1824 postów
  • Imię:kamil

Napisano 25 grudzień 2011 - 14:28

Kiedyś pytałem o konkretne rzeczy i odpowiedź była w takim tonie, że podziękowałem za jakiekolwiek dalszą współpracę. Od tamtego czasu nie sprawdzałem ponownie, ale bardzo niemiłe wrażenie pozostało do dzisiaj.
Endurorider.pl 13/05/2012 Merida MATTS update

Rowery

• admin

#6 ukaniex

Master

• Użytkownik
  • Reputacja: 50
  • 2874 postów
Garaż Rower

Napisano 25 grudzień 2011 - 14:41

Może mały palec u prawej stopy Cię bolał, może niekorzystna faza księżyca Ci humor popsuła, proponuję zgłosić się w przyszłości, bardzo sympatyczne chłopaki, problemów nie stwarzają, poza tym masz na stronie numer telefonu. :whistling:

#7 enduroriderPL

Master

• Użytkownik
  • Reputacja: 73
  • 1824 postów
  • Imię:kamil

Napisano 25 grudzień 2011 - 14:48

Raczysz żartować z tym, żeby po nędznej informacji mejlowej mam jeszcze do nich dzwonić żeby dopytać :w00t: Co ciekawe w innym sklepie, w zakresie tego samego produktu, nie było takich problemów i zdawkowych odpowiedzi więc tam zostawiłem pieniądze.
Endurorider.pl 13/05/2012 Merida MATTS update

#8 mixchris

Maniak

• Użytkownik
  • Reputacja: 26
  • 338 postów
Garaż Rower

Napisano 25 grudzień 2011 - 18:31

MEGA sklep, bardzo dobry kontakt, świetna obsługa. Spory czas temu za nim sklep na dobre się rozkręcił chciałem odebrać kilka tytanowych śrubek osobiście i pamiętam że bez problemu umówiłem się z chłopakiem ze sklepu który podjechał autem nie daleko mnie i osobiście pokazał mi cały asortyment. Mimo tego że kupiłem kilka śrubek rozmowa była bardzo miła i życzę jak najlepiej firmie Vincere Bikes :thumbsup:

#9 c1ach

Master

• Użytkownik
  • Reputacja: 23
  • 1635 postów
  • Imię:Piotrek
Garaż Rower

Napisano 26 grudzień 2011 - 19:14

Zamawiałem przed świętami śrubki alu, zamówienie było bardzo różnorodne odnośnie rozmiarów, kolorów i długości, mimo to nie pomylili się i wszystko przyszło tak jak trzeba :) A i naklejkę dodali...
Mogę tylko polecić.
Marzocchi
GT i-Drive

#10 miciu22

Maniak

• Użytkownik
  • Reputacja: 6
  • 676 postów
  • Imię:Dominik
Garaż Rower

Napisano 26 grudzień 2011 - 19:50

Kupowałem tam mieszankę śrubek i wszystko było w porządku, więc mogę polecić :)
Dołączona grafika

#11 stefan2810

Stały bywalec

• Użytkownik
  • Reputacja: 29
  • 960 postów
Garaż Rower

Napisano 26 grudzień 2011 - 20:08

Odnośnie śrubek to też tam zamawiałem i to ponad 25 szt. różnych rozmiarów. Nikt się nie pomylił, dostałem to co zamówiłem. Przypomniała mi się jedna sytuacja. Złożyłem zamówienie w znanym sklepie internetowym z częściami do rowerów to zamawiając jedną rzecz i tak się pomylili i musiałem odsyłać. Więc wielki szacunek dla ludzi z Vincera.

#12 Piksel

Stały bywalec

• Użytkownik
  • Reputacja: 44
  • 1206 postów
  • Imię:Adam

Napisano 26 grudzień 2011 - 20:16

Ja też polecam, dobry kontakt, szybka wysyłka i zgodność towaru z opisem.c1ach mnie też dodali naklejkę :).Ogólnie bardzo dobry sklep warty polecenia.

„Ból jest przemijający, a skutki rezygnacji pozostają na zawsze.” - Lance Armstrong.

Dołączona grafika

#13 mtbikeer

Pro

• Użytkownik
  • 140 postów

Napisano 26 grudzień 2011 - 20:25

To, że nie pomylili się przy pakowaniu to nie zrobili Wam łaski :) A, że inne sklepy działają nieprofesjonalnie to już inna sprawa.
kjkhkjh

#14 arroyo

Stały bywalec

• Użytkownik
  • Reputacja: 27
  • 1165 postów
  • Imię:Rafał

Napisano 04 styczeń 2012 - 11:00

Zakupy zrobione, dostarczone. Ogromny plus za dobry kontakt i szybką wysyłkę. Darmowa wysyłka przy zamówieniu powyżej 100 pln jest warta odnotowania, niektóre sklepu nie potrafią zrezygnować z tych 10pln nawet przy zamówieniach powyżej 500pln . Z pewnością jeszcze powrócę do Vincere Bike Components :thumbsup:
Dołączona grafika

#15 safian

Master

• Mod Team
  • Reputacja: 107
  • 2984 postów
  • Imię:Adam
Garaż Rower

Napisano 13 styczeń 2012 - 19:07

2 tygodnie i 4 moje zamówienia, więc pozwolę sobię napisać kilka słów:
Ogólnie bardzo szybka dostawa, darmowa wysyłka super, wszystko szybko i w miłej atmosferze. Drugie zamówienie, które robiłem niestety zrobiłem niepełne, bo zapomniałem o podkładkach - zrobiłem nowe zamówienie, napisałem do nich, nie było żadnego problemu z połączeniem wysyłki, ani nic takiego (1. zamówienie na >100 zł, a drugie na jakieś 20, więc wybrałem odbiór osobisty, żeby za przesyłkę nie płacić ;)), w każdym razie żadnych problemów z połączeniem zamówienia, znów wszystko szybko.
No i dziś tylko kilka śrubek, więc pojechałem odebrać - przyjemni ludzie, można pogadać, pooglądać inne rzeczy, także wszystko super.
Polecam Vincere (-:

#16 supersam

Maniak

• Użytkownik
  • 376 postów
Garaż Rower

Napisano 06 luty 2012 - 13:41

Kolejne kilka śrubek zakupione w tym sklepie i ponownie wszystko szybko i bezproblemowo poszło. Jak zwykle w komplecie naklejki :thumbsup:

#17 arroyo

Stały bywalec

• Użytkownik
  • 1165 postów

Napisano 06 luty 2012 - 14:00

Do końca stycznia kolejne 2 zakupy w vincere, zapomniałem o czymś dla siebie a później jeszcze dziewczyna cosik chciała. Szkoda że oferta nie jest większa, ale za ceny, jakość i obsługę jest plusik +
Dołączona grafika

#18 supersam

Maniak

• Użytkownik
  • 376 postów
Garaż Rower

Napisano 16 marzec 2012 - 12:14

Kolejne zakupy zrobione w tym sklepie, przesyłka dotarła szybko i dobrze zapakowana. Jednak ktoś w sklepie się tym razem nie spisał i zamiast złotych śrubek dostałem w kolorze srebrnym. jako że śrubek nie chce już odsyłać to zostają. Mam nadzieje że to tylko pojedyncza pomyłka i się nie powtórzy. Tak więc tym razem neutralna opinia o sklepie.

Użytkownik supersam edytował ten post 16 marzec 2012 - 12:14

#19 montell81

Pro

• Użytkownik
  • Reputacja: 1
  • 160 postów

Napisano 03 kwiecień 2012 - 13:04

Supersam nie liczyłbym na to, że to jednorazowa pomyłka.
Jakość obsługi w tym sklepie zeszła na poziom poniżej wszelkiej krytyki.

Na Allegro zakupiłem towar, którego sprzedający nie posiadał. Wystawiłem zasłużony neutralny komentarz za co zostałem ukarany przez sprzedawcę negatywnym komentarze. Opis tej sytuacji znajdziesz w tym wątku: [sklep internetowy] www_vincere_pl przykład bezczelności sklepu - Forum Rowerowe - doświadczenia, rowery, dyskusje sklepy rowerowe, giełda rowerowa

Nie zniechęcam do robienia zakupów u Vincere.
Zastanówcie się, każdy z Was
czy kupować u sprzedawcy Vincere, przez którego zostaniesz ukarany za jego niedbalstwo, niechlujstwo i błędy?
Czy mieć do czynienia z osobą, która nie ma godności, honoru i odwagi do przyznania się do błędu?

Zanim dokonasz zakupu u Vincere zastanów się czy chcesz otrzymać negatywa za to, że odważyłeś się kupić i zapłacić za zakupiony towar.
Dołączona grafika

#20 arroyo

Stały bywalec

• Użytkownik
  • 1165 postów

Napisano 25 kwiecień 2012 - 09:48

Standard na allegro, kupujesz coś, wypełniasz formularz dostawy i wpłacasz kasę - czyli dokonałeś zakupu, z twojej strony koniec. Niestety sprzedający wciąż czeka abyś to ty pierwszy wystawił komentarz. Otrzymujesz paczę, okazuje się że kable nie ten rozmiar, towar wysłany 4 dni po zakupie, nabita cena na paczce 11,50 a płaciłeś 17pln, należy się negatyw. Sprzedawca w tej chwili wystawia również negatyw w odwecie, tylko za co? Pieniądze śmierdziały, za mało towaru kupiłeś, nie ten towar co by chciał sprzedawca się pozbyć?

Pod tym względem system komentarzy to farsa bo często pewnie zamiast wystawić negatywa i ryzykować otrzymanie go w odwecie po prostu nie wystawia się go wcale aby uniknąć psucia sobie wizerunku naszego konta. Allegro mogłoby popchnąć ten system krok dalej - sprzedający musi wystawić komentarz jako pierwszy - za wyjątkiem sytuacji gdy kupuje się towar za pobraniem.
Dołączona grafika