[przerzutka przednia]Shimano Alivio M431
Started By kubek20, lis 07 2011 20:05
shimano alivio m431 przerzutka alivio
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 07 listopad 2011 - 20:05
Witam. Dzisiaj chciałbym opisać przerzutkę przednią Alivio M431. Jest to model 2011, Down Swing. Ma już przebieg ok 2000 km. Przy zakładaniu nie było żadnych problemów czy z regulacją, czy z samym montażem. Współpracuje z manetką LX, pancerzem Shimano SP-41 i linką stalową, szlifowaną IXS.Przerzutka precyzyjnie zmienia biegi, nie odczuwam różnicy między LX'em, SLX'em a tą przerzutką. Od początku była regulowana tylko przy zakładaniu, do teraz działa jak nowa. Luzów nie wyczułem. Jeżdżę w XC, przerzutka była używana glównie w terenie bo na szosę mam szosówkę
. Jak na razie w skali 6-stopniowej daję jej 5+ ze względu na wysoką wagę-waży około 190 g. Jest to idealna opcja dla osób nie mających zbyt dużej ilości pieniędzy, a oczekujących od sprzętu niezawodności i precyzji działania. Dodam też, że po takim przebiegu nie nadawała się u mnie do użytku Alivio M413 Down Swing i LX M580 Top Swing więc polecam
Rowery
Napisano 07 listopad 2011 - 21:51
witam mam pytanie czy obsluzy ona 48T na korbie?
Napisano 11 listopad 2011 - 12:20
Obsłuży.